CoP Waardering groen openbare ruimte
Looptijd
Thema
Vitaliteit in stad en leefomgeving
Projectstatus: gerealiseerd
De openbare ruimte wordt steeds meer gezien als een omgeving voor maatschappelijke ontwikkelingen als:
- een betere gezondheid door bijvoorbeeld bewegen
- creëren van interactie tussen bewoners
- uitvoeren van de participatiewet
Ook eisen gebruikers tegenwoordig een openbare ruimte die aansluit bij hun wensen en verwachtingen. Ze nemen geen genoegen meer met een overheid die bepaalt wat goed is voor de burger. Tegelijkertijd zijn er de immer krimpende (beheer)budgetten vs. de toenemende behoefte aan investeringen en de noodzaak om geïntegreerde budgetten aan te wenden.
Community of Practice (CoP)
In een Community of Practice (CoP) staan de projectcasussen centraal, in dit geval de casussen van de gemeenten Amersfoort, ’s-Hertogenbosch, Zundert en Tilburg. De CoP (projectdeelnemers en HAS expertteam) komt per casus een dag meedenken. Als projectleider heb je een hele dag een team van vakgenoten en experts tot je beschikking om jou te bevragen en adviseren! De verbinding tussen de casussen leidt tot gezamenlijke inzichten en kennis. Door intensieve inzet van studenten in de CoP creëren we dynamiek, denkkracht, creativiteit en massa.
Meerwaarde:
- In de deelnemende projectcasussen worden nieuwe kennis en instrumenten ontwikkeld. Projecten komen dus een stap verder!
- Leerervaringen
worden actief uitgewisseld en gedocumenteerd en binnen andere projecten
toegepast (olievlekwerking), waardoor nieuwe kennis ontstaat. - Ervaringen worden breed ingebracht in het beleids- en publieke debat (symposia, perspublicaties, debatten).
- Betrokkenen, waaronder docenten en studenten van de HAS houden hun kennis actueel.
- Er ontstaat een betrokken network.
Tags:
- duurzame stad
- kennisuitwisseling
- leefbaarheid
Samenwerkende organisaties
HAS Den Bosch, Gemeenten 's-Hertogenbosch, Tilburg, Amersfoort en Zundert.