Project

Gezonde productsamenstelling

Samenvatting
  • Thema
    Gezond voedsel met meerwaarde
Meer informatie
In samenwerking met de Hogeschool Arnhem Nijmegen zijn producten ontwikkeld met minder zout, suiker en vet. Hiervoor is samengewerkt met diverse bedrijven. Er is veel nieuwe kennis opgedaan.

Projectstatus: gerealiseerd

De projectleider over dit project: “We werkten samen met een aantal betrokken bedrijven. Zo onderzochten we voor Smaak & Co hoe smeerkaas geherformuleerd kan worden op het gebied van E-nummers. Corda Banket wilde haar gevulde koeken gezonder maken door de suiker uit het product te halen.”  

Het project Gezonde Productsamenstelling heeft duidelijk kennisontwikkeling opgeleverd. Toetsing van het ontwikkelde Raamwerk Herformuleren gaf aan dat Gezonde productsamenstelling voor producenten veel meer betekent dan alleen minder suiker, zout en (verzadigd) vet: ook E-nummers en de rol en macht van de supermarkten zijn van belang. 

Er is ook zichtbaarheid gecreëerd (zie publicatie in grijze vlak). De ideeën zijn bovendien geïmplementeerd in het onderwijs, ook buiten HAS Hogeschool. Zo is er bijvoorbeeld veel vraag naar workshops herformuleren voor categoriemanagers van supermarktketens.