Project

tHuismerk

Samenvatting
  • Thema
    Herontwerp (redesign) agrifood productiesystemen
Meer informatie
Het onderzoek tHuismerk beschrijft de korte keten van ondernemer naar consument. Het bracht de stakeholders en de te verwachten weerstanden vanuit de klassieke distributie in beeld, evenals de wensen en behoeften van de consument.

Projectstatus: gerealiseerd

Het project ‘tHuismerk, op weg naar een nieuw verdienmodel: Produceren voor de stad’ is samen met 10 ondernemers van Greenport West Holland opgezet en is geïnitieerd vanuit de onderzoekslijn "Beleving van voedsel door de consument". Belangrijke uitkomsten: de CO2-uitstoot werd verminderd, net als de noodzaak voor opslag en de productie van afval. Ook is het eten verser dan vers, het komt van om de hoek en er is contact tussen consument en tuinder.

In samenwerking met Aeres Hogeschool, Hogeschool Van Hall Larenstein, HAS Hogeschool en Hogeschool Inholland zijn verbindende projecten uitgevoerd. Ook de samenwerking met externe partijen, met het werkveld en met de Wageningen Universiteit gaven het project een boost. De doorwerking in het onderwijs is zichtbaar: studenten werken graag aan opdrachten die te maken hebben met korte ketens.