Project

Systeembenadering Urban Green

Samenvatting
  • Looptijd
  • Thema
    Vitaliteit in stad en leefomgeving
Meer informatie
De nieuwe trend van het vergroenen van de stad (‘Urban Green’) op daken, straten en in huizen is een hoopvolle ontwikkeling in tijden van klimaatverandering. Het kan bijdragen aan oplossingen rond vervoer, reizen, wonen, werken, recreëren en consumeren. Het initiële niveau van sedumdaken zijn we gepasseerd. Hoe kunnen we de stad duurzaam vergroenen, voeden en onderhouden? Wat zijn daarbij de voordelen en welke invloed heeft dat op mens, flora, fauna, werkklimaat en leefomgeving?

Projectstatus: Afgerond

We moeten inspelen op de vraagstukken van nu en in de toekomst. Dit vraagt om de ontwikkeling van nieuw onderwijs en integraal onderzoek om innovaties mogelijk te maken en nieuwe generaties van mbo-ers en hbo-ers op te leiden. Alle reden voor een interdisciplinaire systeembenadering vanuit micro (water, lucht, temperatuur), meso (plant, mens, dier) en macro (samenleving, regelgeving) waarbij technologische en sociale vernieuwing samengaan.

Het doel van het project is het realiseren van een plek voor aanschouwelijk onderwijs en onderzoek op stedelijke vergroening voor mbo en hbo. Het met de industrie de theorie in de praktijk brengen in de ‘Startup Village’ van Amsterdam Science Park. Het ontwikkelen van curriculum en bijscholen van docenten. Een onderwijslokatie / onderzoeksplatform voor de komende vijf jaar voor verdere implementatie in de stad en op de Floriade (2022).

Tags:

·       kennisuitwisseling

·       klimaatverandering

·       lesmateriaal

·       vergroenen van de stad

·       urban green

·       duurzaam vergroenen

·       hittestress

·       duurzame stad

Samenwerkende organisaties

Green Art Solutions, ACE Venture LAB, Den Ouden Groep, My Earth, VFA Solutions, Skytree, Royal Flora Holland, Rain(a) Way, Nocciola, JoostenEcoDak, FloorvanSchaik, Retroscent, BasvanBuren, Inholland, Wellant, Clusius, HvA, Aeres Hogeschool.

Meer informatie

(9)
Contact met Projectleider Roos van Maanen (Aeres Hogeschool) Filmpje Kennisdeeldag 3 juli 2018 Video Green Challenge Factsheet in pdf Presentatie Biodiversity in cities and buildings - state of the art - Maike van Stiphout Bachelorscriptie Plan bee: designing the ideal bee habitat in urban green space Presentatie De wilde stad: de biodiversiteit van Amsterdam Effecten van plantenwand op luchtkwaliteit kantoor Folder_Systeembenadering Urban Green (6,55 mb)