Nieuws

Als de maatschappij vraagt om praktijkgericht onderzoek

Samenvatting
  • Onderwerp
    Praktijkgericht onderzoek
  • Interessant voor
    Groene sector
Op 25 november 2021 kwam het SIA-congres live vanuit Beeld en Geluid in Hilversum. Het was een dag vol inspirerende sessies en sprekers waarin alles draaide om praktijkgericht onderzoek. Het CoE Groen verzorgde de deelsessie ‘Als de maatschappij vraagt om praktijkgericht onderzoek’.

Voor transitievraagstukken heeft het handelen van de ene schakel vaak effect op de handelingsmogelijkheden voor een andere schakel in dezelfde keten. Voorkomen van voedselverspilling is een duidelijk voorbeeld daarvan. Praktijkgericht onderzoek is een onmisbare schakel om te komen van de fase van ‘technisch mogelijk’ naar ‘praktisch handelen’.

Sinds 2019 heeft Regieorgaan SIA een samenwerking met het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in de vorm van het programma Praktijkkennis voor Voedsel en groen. In dit programma worden hogescholen uitgenodigd om handelingsperspectieven te geven aan de professionals die een verschil kunnen maken in specifieke maatschappelijke opgaven. Waarom was juist het groene domein hier klaar voor? Wat betekent dat voor hogescholen? Hoe ziet dat er in praktijk uit? Wat kun je er van leren voor een ander domein?

Sprekers: Thijs Simons (Regieorgaan SIA), Evelyne van Dongen (Center of Expertise Groen), Michiel Klaassen (onderzoeker Circulair Ondernemen in de Agri- en Foodbusiness), Ayella Spaapen (onderzoeker Aeres Hogeschool).

Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat deze video niet getoond kan worden. Vink marketing aan in uw cookie-instellingen en ververs deze pagina om de video te tonen.
Als de maatschappij gericht vraagt om praktijkgericht onderzoek (SIA-congres 2021)

Bron: Regieorgaan SIA

De andere deelsessies zijn ook terug te kijken. Volgend jaar is het SIA-congres op 17 november in Leiden.