Nieuws

De Koplopers: Kringlooplandbouw

Samenvatting
  • Onderwerp
    Kringlooplandbouw
  • Interessant voor
    Groene sector
Bekijk de bronnen
Lectoren van de hogescholen schuiven regelmatig aan bij Koplopers in de Balie in Amsterdam, georganiseerd door Regieorgaan SIA. Op 2 november was het onderwerp Kringlooplandbouw. Met agrariërs, ecologen, politici, onderzoekers en andere betrokkenen kijken wij welke lessen we van elkaar kunnen leren en hoe we deze lessen kunnen implementeren in de dagelijkse praktijk.

In Koplopers duiken we in maatschappelijke vraagstukken die allang een transitie doormaken, kijken we waar de uitdagingen en kansen liggen en wat de bijdrage van praktijkgericht onderzoek aan hogescholen is.

Wat vraagt verandering van de agrariër? En wat van de samenleving? Om antwoord te geven op deze vragen was er een gesprek met Laura Bromet, GroenLinks Kamerlid met de portefeuille landbouw en oud wethouder van de gemeente Waterland, Alex Datema (voorzitter BoerenNatuur), Marleen Janssen Groesbeek, lector Sustainable Finance and Accounting Avans Hogeschool en lector omgevingsinclusief ondernemen Ron Methorst. Daarnaast deelt Carel de Vries de lessen die hij leerde tijdens het opzetten van Vruchtbare Kringloop Achterhoek en proefboerderij De Marke.

En drie jonge agrariërs van Hogeschool Aeres delen hun visie op het agrarische bedrijf van de toekomst. De avond werd gemodereerd door journalist, columnist en programmamaker Teun van de Keuken.

Kijk de uitzending terug

Bronnen

(1)