Nieuws

PIT#2 over Landbouw, Water en Voedsel

Hoe spelen hogescholen met praktijkgericht onderzoek in op urgente vraagstukken rond klimaatverandering en voedselproductie? De tweede editie van PIT magazine, dat wordt uitgegeven door Regieorgaan SIA, heeft als thema Landbouw, Water & Voedsel.

Het magazine illustreert prachtig hoe de groene en blauwe hogescholen een bijdrage leveren aan de kennis en innovatie agenda op Landbouw, water en voedsel. Met praktijkgericht onderzoek leveren zij een bijdrage aan toepasbare oplossingen. Verschillende Centres of Expertise bundelen hiervoor krachten en kennis: CoE Groen, CEW en CoE Deltatechology.

PIT staat vol mooie verhalen uit de dagelijkse praktijk, met interviews met inspirerende onderzoekers en voorbeelden van vernieuwende initiatieven. Lees over het project ‘PreciSIAlandbouw’, hoe het PULSE project superveldbonen van HAS Hogeschool bijdraagt aan de eiwittransitie, over rioolwater zuiveren tot proceswater voor de industrie en hoe studenten een wezenlijke bijdrage leveren aan ‘Het nieuwe telen’. En lees het interview met Frederike Praasterink, lector Future Food Systems aan de HAS Hogeschool: “Voor het ontwikkelen van een ‘netto positief’ voedselsysteem is een radicale omslag nodig. Praktijkgericht onderzoek speelt bij die transitie een belangrijke rol”, stelt zij.

Op 16 mei werd PIT gelanceerd in een bijeenkomst met boegbeelden uit het veld. Het programma is terug te kijken op de website. Daar vind je ook de digitale, klikbare versie van PIT magazine.

Artikelen uit dit nummer

(3)