Nieuws

‘Transitie naar een duurzaam voedselsysteem’

Samenvatting
  • Onderwerp
    Voedselsysteem, duurzaamheid
Onder de vlag van de Nationale Wetenschapsagenda start een breed consortium van dertig wetenschappers uit het WO en HBO samen met een groot aantal bedrijven, NGO’s en innovatieve netwerken met dit driejarige programma.

Organisator: HAS Hogeschool

Datum: 13 april 2021, 13.00 tot 14.15 uur

Locatie: Online

U bent van harte uitgenodigd voor de online kick-off bijeenkomst van het onderzoeksprogramma ‘Transitie naar een duurzaam voedselsysteem’ op 13 april, van 13.00 tot 14.15 uur. In samenwerking met landbouw- en voedselpartijen zal dit programma onderzoeken wat duurzame voedselsystemen zijn en hoe we de transitie naar een dergelijk systeem in Nederland kunnen versnellen.

Zowel de demissionaire minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) als van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) geven in een videoboodschap aan wat de rol en toegevoegde waarde is van dit onderzoeksprogramma van de Nationale Wetenschapsagenda (NWA).

Olivier De Schutter, onder andere co-chair International Panel of Experts on Sustainable Food Systems, zal een keynote houden ‘Towards sustainable food: three conditions for a successful transition’. Daarnaast zal de opzet en aanpak van dit NWA-programma kort worden toegelicht door Anita Hardon, bestuurslid van NWO, en Rob Hamer, voorzitter van de begeleidingscommissie.

Maar de kick-off zal vooral inzicht geven hoe experts uit de wetenschap en praktijk zich de komende drie jaar inzetten voor de transitie naar een duurzaam voedselsysteem. Ruim dertig wetenschappers werken samen met bedrijven, NGO’s en innovatieve netwerken in het projectconsortium. We kijken ernaar uit om u mee te nemen in onze ambities om te komen tot een beter begrip van het Nederlandse voedselsysteem, een nieuw ontwerp voor een duurzaam toekomstig voedselsysteem en sturingsmechanismen om de transitie naar zo’n voedselsysteem te realiseren.

Graag tot ziens bij de kick-off,

Mirjam van het Groenewoud

Coördinator NWA-programma ‘Transitie naar een duurzaam voedselsysteem’
Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Frederike Praasterink

Penvoerder NWA-project ‘Transitie naar een duurzaam voedselsysteem’
Lector Future Food Systems HAS Hogeschool

Naar de aanmeldpagina >

Meer informatie over Transitie naar een duurzaam voedselsysteem (NWA)

    (Bron foto: Unsplash)